„Grădina cu fluturi” – Dot Hutchison

by Oana Lambrache

O grădină ascunde multe lucruri: plante luxuriante, copaci deosebiți, flori viu colorate și fluturi, o mulțime de fluturi, care nu sunt altceva decât tinere femei, răpite de un bărbat misterios care le tatuează spatele cu aripile unor fluturi, le dă nume noi și apoi le violează în nenumărate rânduri.

"Nimic nu ascundea privirii desenul de pe spatele meu. Era urât și teribil. Și încântător."

Astfel își descrie Maya propriul tatuaj, explicând Poliției viața ei în Grădină. Maya este numele primit de la Grădinar, pe care a ajuns să îl recunoască ca pe adevăratul nume.

Viețile fetelor din Grădină se repetă zilnic, până la împlinirea a 21 de ani, când Grădinarul le colecționează pentru eternitate în vitrine de sticlă cu rășină, pe care fiecare fată le poate vedea pentru a-și cunoaște viitorul.

"Fluturii adevărați pot zbura departe, unde să nu fie prinși. Fluturii Grădinarului nu puteau decât cadă, dar și asta foarte rar."

Ajutorul fetelor vine din partea fiului cel mic al Grădinarului, care descoperă adevărul despre Grădină și cheamă Poliția. Deși la prima vedere, totul pare în regulă, numele unei din fete ridică semne de întrebare, un echpaj de Poliție revenind la Grădină și reușind să le salveze pe cele mai multe dintre ele.

Povestea este interesantă, iar felul în care este spusă te pune pe gânduri. Relațiile dintre fete ajung să fie ca cele dintr-o familie, având grijă una de cealaltă, ascultându-se și dându-și sfaturi. Totuși, cartea explorează viciile unui bărbat trecut prin viață, cu o familie, dar care și găsește plăcerea în răpirea fetelor de 16-17 ani, ținându-le prizoniere după bunul lui plac.

Găsiți cartea publicată de Editura Herg Benet aici.

1 comment

"Trandafirii de mai" - Dot Hutchison - Oana Lambrache februarie 28, 2021 - 12:24 am

[…] continuarea romanului „Grădina cu fluturi” (despre care puteți citi mai multe detalii aici), acțiunea petrecându-se la 4 luni de la evadarea fetelor din mâinile Grădinarului, un bărbat […]

Reply

Leave a Comment

*Folosind acest formular ești de acord cu prelucrarea datelor cu caracter personal.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Te-ar putea interesa

Textul nu poate fi copiat!