Jurnal de cititoare

“Tu” – Caroline Kepnes

Ați văzut serialul pe Netflix? Dacă da, atunci cartea este un must pe lista de citit anul acesta. Dacă nu, la fel, trebuie să o citiți.

"Work in a bookstore and learn that most people in this world feel guilty about being who they are."

Joe Goldberg este un librar obișnuit, care își iubește cărțile până la extreme. Viața lui este una cât se poate de banală, până în ziua în care se îndrăgostește de Guinevere Beck, “Beck” pentru prieteni. Din momentul în care o vede printre rafturile librăriei, Joe devine obsedat de Beck; îi vede numele pe cardul de credit cu care plătește cărțile cumpărate și începe căutarea. Aparent Beck nu este foarte atentă cu postările pe rețelele de socializare, iar Joe află unde locuiește, cine îi sunt prieteni, unde a învățat, ce face in orice moment al zilei…

Joe își începe “vânătoarea” – cucerirea lui Beck, îndepărtând fiecare obstacol care îi stă în cale: Benji – iubitul lui Beck, Peach Salinger – prietena ei, care o iubește în secret,  în moduri cu adevărat ingenioase, pentru ca restul lumii să nu se îndoiască nici măcar o secundă.

"Happiness is believing that you're gonna be happy."

Doar că fericirea lui Joe nu este reală, este doar ceea ce își închipuie el că trebuie să fie. Fericirea nu urmează o rețetă perfectă, cu pași prestabiliți, se construiește din mers, te adaptezi în fiecare zi la nevoile celuilalt și la răspunsurile lui/ei.

"My answer is you."

Am cumpărat cartea în format electronic de pe Amazon de aici.

Nota Goodreads: 3/5

2 comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll Up
Textul nu poate fi copiat!