„The Date” – Louise Jensen

by Oana Lambrache

„The Date” seamănă pe alocuri cu „Fata din tren”, personajul principal – Ali suferind de amnezie și încercând să își amintescă ce s-a întâmplat cu ea si cu colega ei de apartament.

Romanul devine ușor previzibil, spre final chiar știind cine este persoana care o amenință și sperie pe Allison – ceea ce nu mi s-a întâmplat vreodată  cu astfel de romane.

Sâmbătă seara, Ali accept un blind date, iar duminică dimineața nu își mai amintește nici propriul chip și nici cu cine s-a întâlnit și cum a ajuns acasă. Ajutată de fratele ei, încearcă să afle ce i s-a întâmplat și cine este misteriosul bărbat cu care s-a întâlnit.

Pe parcursul capitolelor, Ali reușește să își amintească unele frânturi de sâmbătă seara, amintiri care se împletesc cu pasaje din copilăria și adolscența ei. Astfel, aflăm că Ali suferă de o boală rară, care o face să nu rețină figurile oamenilor pe care îi întâlnește și nici chipul propriei persoane.

Cu ajutorul unui hipnoterapeut și al căutărilor asidue, Ali își reamintește tot ce i s-a întâmplat. Dar este ea oare regătită pentru ce află?

Leave a Comment

*Folosind acest formular ești de acord cu prelucrarea datelor cu caracter personal.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Te-ar putea interesa

Textul nu poate fi copiat!