„To All the Boys I’ve Loved Before” – Jenny Han

by Oana Lambrache

„To All the Boys….” este primul volum al unei serii de 3 cărți al căror personaj principal este adolescenta Lara Jean Covey.

Totul începe când 5 scrisori ale Larei Jean dispar și ajung la persoanele cărora le-au fost scrise și anume 5 băieți de care ea a fost îndrăgostită. Pentru a trece mai ușor peste sentimente, LJ a scris fiecărui băiat o scrisoare, dar fără a le expedia.

Pentru a scăpa de întrebările curioase ale fostului iubit al surorii ei mai mari Margot, LJ încheie un „contract” cu Peter Kavinsky (spoiler: unul din cei 5 băieți care au primit scrisori) pentru o relație falsă care să îi ajute pe amândoi. Cum este de așteptat, cei doi se îndrăgostesc pe bune până la finalul primului volum și decid să înceapă o relație adevărată. Cu această decizie începe volumul 2 – „P.S. I Still Love You”.

Relația cu Peter este încă o iluzie pentru Lara Jean, care realizează brusc faptul că totul este „pe bune” acum, sentimentele fiind reale de ambele părți. Din păcate, viața nu este atât de roz precum ne-am aștepta, iar relația ei cu Peter suferă din cauza geloziei celor 2: a Larei Jean pe Genevieve, fost iubită a lui Peter și gelozia lui Peter pe John Ambrose, vechiul lor amic din copilărie care încearcă să o cucerească pe LJ. Totuși, legătura din LJ și Peter este atât de strânsă încât reușesc să depășească orice obstacole.

După 2 ani în care am urmărit-o pe Lara Jean în liceu, este timpul ca aceasta să meargă mai departe și să fie acceptată la aceeași facultate ca și Peter, pentru a fi mereu împreună. Din nefericire, LJ nu este acceptată și planurile le sunt date peste cap. Lara Jean și Peter decid ca ea sa meargă la orice școală care o aceeptă, urmând ca după un an să se transfere. Fata află că o altă școală prestigioasă i-a oferit un loc, ceea ce o determină să își schimbe din nou planurile pentru a face ce consideră ea că e mai bine pentru ea. Peter înțelege și îi respectă dorința, alegând împreună o relație la distanță, decât să se despartă și să fie nefericiți.

Leave a Comment

*Folosind acest formular ești de acord cu prelucrarea datelor cu caracter personal.

Te-ar putea interesa

Acest site folosește cookie-uri pentru a vă oferi cea mai bună experiență atunci când îl accesați. Prin apăsarea butonului de "Accept", vă dați acordul pentru prelucrarea datelor voastre! Accept

Textul nu poate fi copiat!