„Șapte zile pentru o eternitate” – Marc Levy

by Oana Lambrache

Romanul lui Marc Levy spune povestea unei bătălii între Dumnezeu si Diavol, despre dorința amândurora de a hotărî o dată pentru totdeauna cine va stăpâni Pământul.

Cei doi își aleg câte un candidat pentru această luptă, dusă in San Francisco al zilelor noastre: Dumenezeu o alege pe Zofia, iar Lucifer pe Lucas; la final, câștigătorul va fi stăpânul omenirii până la sfârșitul zilelor.

Acțiunea se petrece pe parcursul a 7 zile în care Zofia și Lucas se întâlnesc și, spre surprinderea tuturor, se îndrăgostesc.

Ideea romanului este una promițătoare, dar povestea apare nedezvoltată, iar acțiunea oarecum grăbită. Deși cei doi ar trebui să atragă cât mai mulți oameni de partea binelui sau a răului, doar puține acțiuni sunt luate în acest sens, cea mai apropiată fiind cea în care Zofia este tentată de Lucas să comită o răutate.

Per total, este o carte ok, care se citește rapid, dar, din păcate, fără o poveste substanțială care să explice sentimentele dintre personaje și schimbarea bruscă a lui Lucas în bine.

Leave a Comment

*Folosind acest formular ești de acord cu prelucrarea datelor cu caracter personal.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Te-ar putea interesa

Textul nu poate fi copiat!